Farah's
all about me...
By: Farah Hj Abdul Rahim

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  >  >>]    [Archive]
Sunday, 3-Aug-2008 23:10 Email | Share | | Bookmark
Buah 'naga'... dan bunga 'naga' ku berkembangan di malam hari...

buah 'naga'
3 biji buah 'naga'
bunga yg akan berkembang di mlm hari
View all 9 photos...
Lihat la buah 'naga' kami...

Dan, malam ini... 22 kuntum lagi sedang berkembang mekar dengan wanginya...





Sunday, 3-Aug-2008 22:17 Email | Share | | Bookmark
Kenduri Kesyukuran di Nilai Impian

Persiapan: buah2an untuk dijamukan
Kenduri: antara tetamu yg hadir
Kenduri: suasana di meja buffet
View all 8 photos...
Ahad lalu, bersamaan 3 August, 2008... Farah dan pakcik Saiful@sofi wat kenduri kesyukuran skit... kenduri ni sebenarnya... 'house-warming' tapi... dh tak 'warm' dh... dh naik cold... sbb tu malu nk cakap 'house-warming'... but, alhamdulillah... ia dapat dibuat 5 in 1... bersempena 'semua kesyukuran' kami di hari tersebut...

Aku sedih 1 jer... tak dapat snap gambar seperti yg aku maukan... tak ade sorg pon nk tolong ambilkan, not even hubby and my youngest brother.. because they are so bz with the crowd including me... huhu... Jemputan yg hadir, memang tidak kami sangkakn sama sekali... terima kasih kepada semua komuniti Nilai Impian... saya merasa begitu kagum dengan semangat kejiranan anda semua... (mereka semua dijemput hanya dengan menggunakan SMS tau!!! ... )

more story, baca di sini yer.... http://awahathome.wordpress.com/


Friday, 27-Jun-2008 14:31 Email | Share | | Bookmark
Bunga 'Naga'...

 
 
 
View all 6 photos...
Malam kelmarin..aku dikejutkan dgn kecantikan sekuntum bunga yg pertama kali aku lihat dalam hidupku...hmm...bunga 'sulung' dari 'buah sulung' pokok pitaya kami...cantik dan wangi sungguh bunga nya... kata org, perkembangan pokok ini hanya berlaku pada waktu mlm...siang, dia tido agaknya...so, bila mlm...bunga2 nya akan berkembang mekar...

jom kita enjoyyy!!!



Friday, 20-Jun-2008 11:41 Email | Share | | Bookmark
Home activities...

umah kecilku dh siap...
(umah ijau di blakangnye, bkn umah aku..hihik..)
tanam rumput..
View all 10 photos...
Start from 28th April til 7th July, its a school holiday...ape laa aku wat kat umah erk...lets check this out...



Yang pastiiii....dalam byk2 gambar tu....aku tak wat per2 pon....tolong tgk jerrr..... (ayah ckp..."mmg tak leh harap...")


Sunday, 15-Jun-2008 00:00 Email | Share | | Bookmark
Jalan-jalan ke Pantai Cherating dan Kuala Terengganu..

ni la Pantai Cherating..
hotel tempat kami menginap..
saje test..nasib tak terjatuh..
View all 17 photos...
Hmm... . Pada tanggal 15hb sehingga 17hb Jun ini, aku, adik, ibu dan ayah gi jalan-jalan bercuti ke Pantai Cherating dan ke Kuala Terengganu...tinggal la 'suami tercinta' sebab tak dapat bercuti bersama-sama atas urusan kerja... Ini, kira 1st time la ke Cherating, walaupun dulu, mase adikku study di KUSZA (skrg UDM), kami tak penah pon singgah bercuti di sini...

So, di Cherating kami duk di Best Western Suria Beach Resort. Nasib baik ade hotel voucher, dpt duduk FOC, . Cantik btul Pantai Cherating ni...aku, dh dekat 10 taun rase tak mandi laut...(jage kulit la katekan)...tp, bila tgk pasir dan pantai dia yg mmg marbeles tu...terjun jugak...tp, ade la 10 minit kot....tak tahan la...podih mato den... . At last, mandi swimming pool jer la....

Esoknye...pagi2 dh bergerak ke KT...sepatutnya, duk kat Seri Malaysia, Marang sbb sumer hotel di KT penuh!!!...tak paham aku...bukan cuti sekolah pon...tp, jauh beno rupenyer....terpaksa cancel booking di Marang and carik la hotel cum motel di bando KT tu...nasib baik ade...boleh la...wat lelap mata.... . Sampai di KT pon dh kul 3 ptg, so...check in, mandi, solat...then...kuar gi jalan2...ape lg...nk sgt tgk Taman Tamadun Islam dan Masjid Kristal kat Pulau Wan Man tu...and Pulau Duyung. Subhanallah...mmg cantik sgt!!!...TTI tu mengingatkn aku mase zaman kecek dulu mase melawat ke Taman Tasik SM Nor di Bidor, Perak...mase tu kat situ ade la beberapa monumen 7 wonders of the world ni...skrg, ntah ade lg ntah tidak...aku pon tak tau...hihik...pastu...singgah di The Heritage Bayclub...saje nk nengok...pon best gak...cantik sgt!!!...rase puas la jalan2 Terengganu kali ni...will come again, and promise next time will come with my beloved hubby 'bucuk'...

Abis citer lawatan...the next day...seawal 9 pg...kami dh tercegat dh kat depan Pasar Payang...mengalahkan org gi beli brg kat pasar... . Besa la...tak sah datang KT kalau tak membeli belah 'sedikit' di sini...syarat utama tu!!!...li kepok...li jajan...li...hehe...kaing la....aper lg...ade la skek... . Ok!...citer dh abis...mekasih sbb sudi menyinggah...





[<<  <  [1]  2  3  4  5  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net